Семантичні девіації в українських нормативно-правових текстах - Чумак, В.В.; Афанасьева, О.С. (Мовознавство, 2009)
У статті розглядаються питання теоретичного обгрунтування поняття «мовна аномалія» та встановлення його класифікаційних ознак на матеріалі законодавчих актів, які є складником офіційно-ділового стилю української літературної мови. Подається авторська таксономія девіантних уживань, виявлених у юридичних текстах, зокрема нормативно-правових актах.