Християнізація іменника українців та її наслідки для української антропонімної системи - Белей, Л.О. (Мовознавство, 2009)
У статті на підставі аналізу культурно-історичних чинників, що визначали процес християнізації іменника українців, зроблено висновок про неантагоністичне паралельне функціонування дохристиянських та християнських імен, що спричинилося до структурування українського антропонімікону.