Особистісна ідентифікація в системі нейролінгвістичного програмування: комунікативні перспективи - Ковалевська, Т.Ю. (Мовознавство, 2009)
У цьому дослідженні зроблено спробу виділення семантичних типів предикатів на підставі типології когнітивних ситуацій і базових функціонально-семантичних категорій. У типології предикатів слід ураховувати диференційні змістові ознаки найвищого рангу — стан, дію і подію, що дозволяє виділити три семантичні класи предикатів: предикати динамічної ознаки, предикати статальної ознаки, предикати події.