Юридическая природа возникновения нового государства (по материалам «Декларации прав и обязанностей государств» академика В.М. Корецкого) - Тимченко, Л.А. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
У статті визначені завдання, які постали перед юристами, які вивчають проблему виникнення міжнародної правосуб’єктності у держави. Відзначається, що одноманітно вирішити питання про момент початку міжнародної правосуб’єктності держави неможливо, що функцію своєрідного індикатора початку правосуб’єктності нового суверенного актора виконує акт про визнання. Показується роль В. М. Корецького у вивченні еволюції процедури визнання в міжнародному праві.