Інноваційно-освітня парадигма формування соціальної безпеки – передумова сталого розвитку - Куценко, В.; Кінаш, І.; Євтушенко, Г. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2020)
Розкрито роль та значення інноваційної освіти в контексті проблем соціальної безпеки. Розглянуто вплив освіти та соціальної безпеки на сталий розвиток. Окреслено місце інноваційно-освітньої парадигми у формуванні соціальної безпеки та її основні цілі. Здійснено аналіз сучасного стану освітньої сфери України. Запропоновано шляхи досягнення її стабільності та прискорення розвитку, що сприятиме сталому економічному зростанню.