Проблема психогенези крізь призму теорії логіко-граматичної динаміки - Жаборюк, О.А. (Мовознавство, 2009)
У статті зроблено спробу апробації запропонованої автором нової синтаксичної теорії, її основних положень. Доказова сила цієї теорії перевіряється на одній із фундаментальних проблем лінгвістики — проблемі психогенези.