Ідентифікація осіб жіночої статі в «Актових книгах Полтавського полкового суду» (1683-1740 p. p.) - Москаленко, Л.А. (Мовознавство, 2009)
Стаття присвячена визначенню структурної та семантичної організації способів і засобів ідентифікації осіб жіночої статі, які засвідчені в «Актових книгах Полтавського полкового суду» (1683-1740 pp.): 1) жіночих особових імен і прізвищевих назв; 2) ідентифікаторів — конструкцій, що характеризують особу жіночої статі за різними ознаками; 3) ідентифікаційних формул — антропонімів у поєднанні з ідентифікаторами.