Структурно-композиційні особливості сучасної англомовної наукової статті - Яхонтова, Т.В. (Мовознавство, 2009)
У статті аналізуються історико-контекстуальні, комунікативно-прагматичні та структурно-композиційні особливості сучасної англомовної наукової статті на матеріалі текстів із прикладної математики та прикладної лінгвістики. Як показує дослідження, статті з обох галузей тяжіють до чіткого композиційного формату, який викристалізувався внаслідок еволюції цього жанру. У статтях з прикладної математики, однак, спостерігається більша варіативність, зумовлена особливостями наукового змісту цієї дисципліни.