Так це було - Лукінова, Т.Б. (Мовознавство, 2010)
Інституту мовознавства ім. О. О. Потебні НАН України в 2010 р. виповнюється 80 років. З них понад 60 (з 1 липня 1947 р.) мені пощастило працювати в його колективі. Колектив завжди був невеликий: у 1947 р. він складався лише з 48 співробітників, з них науковців було десь близько 30. Очолював Інститут академік АН УРСР, член-кореспондент АН СРСР Леонід Арсенійович Булаховський, уже на той час відомий своїми численними глибокими працями не тільки в нашій країні, а й за її межами.