Враження минулого - Ткаченко, О.Б. (Мовознавство, 2010)
Моїм враженням при всіх намаганнях їх автора, на жаль, бракуватиме повноти, на яку б можна було чекати від людини, 56 років життя якої (починаючи зі вступу до аспірантури Інституту мовознавства в 1950 році) було пов’язано з Інститутом. І це зрозуміло. Адже не було тієї відстані, яка тільки й може сприяти цілості вражень, бо весь час оповідач перебував не зовні, не віддалік, а в самому осередку описуваного. Маю застерегти: писатиму лише про тих, хто відійшов із життя. Роблю це з трьох міркувань: по-перше, дедалі вужчає коло тих, хто їх знав особисто, по-друге, не маю кінематографічних здібностей, потрібних для портретування людей у життєвому русі й розвитку і, по-третє, не хотів би скривдити нікого з сучасників увагою до одних при неувазі до інших....