Міжнародне багатостороннє та регіональне співробітництво пострадянських держав у сфері космічної діяльності - Малишева, Н.Р. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
У статті досліджується стан, напрями, правові форми та пріоритети міжнародного співробітництва в галузі космічної діяльності дванадцяти пострадянських держав. Аналізується участь відповідних держав у багатосторонньому співробітництві під егідою ООН, а також у регіональному співробітництві в межах СНД, і на двосторонніх засадах. Автор доводить, що розвиток такого співробітництва в межах пострадянськихих інтеграційних утворень виявив свою низьку ефективність. Сьогодні ці держави виявляють прихильність до двосторонніх зв’язків, а зростаючу роль у виборі пріоритетів міжнародного співробітництва держав регіону відіграє прикладна космонавтика.