Етносимвольні асоціативні паралелі в українських народних піснях - Жайворонок, В.В. (Мовознавство, 2010)
У статті пропонуємо реконструкцію мовної символіки українських народних пісень, виходячи з постулату О. О. Потебні, що тільки з погляду мови можна впорядкувати символи згідно зі світоглядом народу. З цією метою, спираючись на методику О. О. Потебні, реконструюємо етносимвол вода з огляду на його асоціативні паралелі з реаліями стану і поведінки людини.