Перший том Словника української мови у 20-ти томах - Озерова, Н.Г.; Широков, В.А. (Мовознавство, 2011)
Статтю присвячено розгляду лінгвістичних та системо-технічних засад створення академічного тлумачного Словника української мови у 20-ти томах. Розглянуто будову лексикографічної системи Словника та критерії формування його реєстру. Проаналізовано параметри лексикографічної статистики першого тому Словника.