Прогнозування мовного конфлікту як соціолінгвістичне завдання - Черненко, Г.А. (Мовознавство, 2011)
Стаття присвячена мовному конфлікту як одному з варіантів розвитку мовної ситуації в країні, який можна прогнозувати за допомогою методів соціолінгвістики. Щоб запобігти йому, потрібно аналізувати і порівнювати думки експертів, які репрезентують різні сторони цього конфлікту, щодо оптимального розподілу сфер мовного функціонування. Представлено результати такого експертного опитування стосовно мовної ситуації в Україні.