Простір «мова — людина — культура» академіка В. М. Русанівського - Даниленко, Л.І. (Мовознавство, 2011)
Стаття присвячена 80-річчю від дня народження академіка В. М. Русанівського. Викладено його погляди на мову як визначальний чинник формування культури й духовності людини. Зроблено спробу окреслити деякі особистісні риси вченого, які доповнюють його академічний образ.