Історико-правовий аспект становлення спадкової трансмісії: рецепція у правові системи західноєвропейських країн - Гончарова, А.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Аналізується законодавство європейських країн щодо порядку спадкування за спадковою трансмісією. Досліджуються аспекти становлення та процесу рецепції цього інституту в сучасному міжнародному спадковому праві.