Мова і загальна симетрія універсуму - Манакін, В.М. (Мовознавство, 2011)
У статті обговорюється питання формування нової лінгвістичної парадигми у світлі істотних загальнонаукових змін, що відбуваються нині. Пропонується розглядати системний лад людської мови як вияв загальної симетрії в організації універсуму.