Динамічні процеси в говорах Прикарпаття - Лесюк, М.П. (Мовознавство, 2011)
У статті схарактеризовано основні спільні й відмінні риси говорів Прикарпаття, обґрунтовується думка про історичну основу цих рис, запропоновано дещо відмінний від традиційного погляд на діалектні континуанти деяких праслов’янських голосних, ідеться про зміни, нівеляцію діалектних форм під впливом літературної мови.