З романської етимології: до семантико-типологічного критерію пояснення лат. quаегеге - Мікіна, О.Г. (Мовознавство, 2011)
У статті пропонується нова етимологія латинського дієслова quaerere, яка ґрунтується на семасіологічних і типологічних принципах. Спостереження над семантичною еволюцією рефлексів quaerere в романських мовах використовуються для підтвердження запропонованої етимології.