Етюди з «Короткого етимологічного словника топонімів України» - Лучик, В.В. (Мовознавство, 2011)
У статті запропоновано етимології найвідоміших топонімів України, які починаються літерами Бо- та Бру-. Переважну більшість із них становлять автохтонні українські утворення. Меншу частину утворюють назви, що виникли під упливом або в середовищі носіїв інших слов’янських мов, а також топоніми з основами романського, германського, іранського, тюркського та іллірійського походження.