Береза і калина в сучасній мовній свідомості - Баландіна, Η.Ф. (Мовознавство, 2011)
У статті за матеріалами асоціативного експерименту досліджено мовну свідомість школярів на прикладі слів береза і калина. Метою розвідки є аналіз асоціативних полів, пошук закономірностей в асоціативних взаємозв’язках, а також виявів універсальних і національно- культурних елементів в асоціативній семантичній структурі слів-стимулів.