Чеська пареміографія від початків (XIV ст.) до сучасності - Даниленко, Л.І. (Мовознавство, 2011)
Статтю присвячено основним етапам вивчення та лексикографічного опису паремійних одиниць чеської мови. Подається характеристика пареміографічних праць Я. Срнеця, М. Червенкитая. Благослава, Я. А. Коменського, Й. Добровського, Фр. Л. Челаковського,В. Флайшганса, Ф. Шиндлера та ін. Уперше пропонується періодизація чеської пареміографії.