До проблеми української правописної реформи - Ткаченко, О.Б. (Мовознавство, 2012)
Як зазначається у статті, сьогочасна мовна ситуація в Україні не дозволяє розглядати проблему правописної реформи як першочергову. Вона є тільки частиною важливішої проблеми поширення української мови як державної і буде розв’язуватися разом із цією останньою внаслідок нагромадження практичних питань.