Зі спостережень над історією й сучасними процесами розмежування фраземіки та пареміології в україністиці - Скопненко, О.І.; Цимбалюк-Скопненко, Т.В. (Мовознавство, 2012)
Стаття присвячена розглядові процесу становлення сучасного розуміння обсягу фраземіки в українському мовознавстві. На підставі аналізу найвідоміших наукових джерел констатовано, що в наш час, незважаючи на панівну концепцію вузького розуміння фраземіки, традиції альтернативного (широкого) визначення цього терміна цілковито не втратили свого значення.