Організаційно-правові аспекти розвитку політики Європейського Союзу в сфері наукової діяльності - Сільнова, А.О. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Аналізується передовий досвід організаційно-правового регулювання наукової діяльності країн ЄС. Дається правова характеристика процесів, які відбуваються у європейській науково-технічній сфері, що дає змогу окреслити коло найбільш вагомих чинників, які визначають стан та напрями трансформації європейської наукової політики.