Семантична природа номіналізації - Остапчук, Я.В. (Мовознавство, 2012)
Стаття присвячена аналізу семантичного потенціалу номіналізації як інваріанта репрезентації об’єктивного значення речення. Досліджено особливості реалізації непрямої та прямої номіналізацій у текстогворенні. Проаналізовано семантику номіналізованих структур та визначено моделі їх уживання в реченні.