Дослідження праслов’янської синонімії в контексті гніздового підходу - Черниш, Т.О. (Мовознавство, 2013)
Предметом статті є встановлення формально-дериваційних типів слов’янських субстантивів на позначення метеорологічного явища спеки, які походять з праслов’янських гнізд з вихідним значенням термічного процесу, а також реконструкція відповідних праслов’янських синонімів і характеристика ареальної дистрибуції їхніх континуантів. Наявність цілої низки близьких за значенням лексем засвідчує їхню прадавню діалектну належність.