Лінгвопоетичні виміри сучасного текстотворення - Кононенко, В.І. (Мовознавство, 2013)
Відзначає свій ювілей відомий мовознавець і лінгводидакт доктор філологічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки Віталій Іванович Кононенко. Перу вченого належить понад 450 наукових праць у галузі українського і слов’янського мовознавства, зокрема монографії «Символи української мови» (1996), «Концепти українського дискурсу» (2004), «Мова в контексті культури» (2008), «Текст і смисл» (2012), серія підручників і навчальних посібників. Редакція журналу «Мовознавство» щиросердечно вітає ювіляра й зичить йому нових творчих здобутків. У статті розглянуто активні процеси творення українських художніх текстів. Проаналізовано мовно-естетичні засоби, що відбивають тенденції розвитку красного письменства. Висвітлено типологічні риси ідіолектів сучасних майстрів слова.