Мовна картина світу: проблема організації складників - Огуй, О.Д. (Мовознавство, 2013)
У статті розглядаються сфери дослідження мовної картини світу (МКС), установлюються її характерні дефініції та ключові проблеми, у тому числі і зв’язок з концептуальною картиною світу (ККС). На цій основі здійснюється критичний огляд їх складників (концептів і полів) та здійснюється спроба голістично-модулярного моделювання МКС на основі різночастиномовних лексико-семантичних полів (ЛСП).