Визначення синтаксично неоднозначних конструкцій в україномовному тексті - Шипнівська, О.О. (Мовознавство, 2013)
Стаття присвячена розглядові теоретичних та практичних засад вивчення в українській мові синтаксичної омонімії як одного з типів мовленнєвої неоднозначності. На підставі аналізу найвідоміших наукових розвідок з традиційної та комп’ютерної лінгвістики виділено типи синтаксично неоднозначних конструкцій і відзначено закономірність їх функціонування в українському тексті.