Ефективність Європейської хартії регіональних або міноритарних мов як знаряддя захисту мовних прав у слов’янських країнах - Бестерс-Дільгер, Ю. (Мовознавство, 2013)
Статтю присвячено оглядові результатів імплементації Європейської хартії регіональних або міноритарних мов у дев’яти слов’янських країнах, у яких вона набрала чинності. Наслідки її впровадження неоднозначні: поряд із суттєвим покращенням вона призводить також до виникнення нових конфліктів.