Конституційна норма в суспільній дискусії щодо мовних прав в Україні - Шевченко, Л.І. (Мовознавство, 2013)
У статті в категоріях і поняттях соціолінгвістики розглянуто актуальну проблему співвіднесеності конституційної норми та суспільних дискусій щодо мовних прав в Україні. Запропоновано аналіз конфліктогенних факторів, які спонукають до дискусій, окреслено позицію автора щодо державотворчої перспективи аргументацій, де константою і вихідною позицією є конституційна норма.