Специфіка мовної лояльності на пострадянському просторі (приклад Молдови) - Яворська, Г.М. (Мовознавство, 2013)
У статті розглянуто характеристики мовної лояльності та її специфіку на пострадянському просторі. Встановлено зв’язок мовної лояльності з особливостями мовної ситуації та мовними ідеологіями. За допомогою результатів аналізу фокус-груп показано дискурсивні вияви мовної лояльності в Молдові. Визначено вплив фактора «першої мови» на види мовної лояльності.