До проблеми словотвірної фемінізації в українській мові новітньої доби: традиція і сучасність. 1 - Архангельська, А.М. (Мовознавство, 2013)
У статті здійснено спробу визначити лінгвістичний статус процесу словотвірної фемінізації в українській граматиці в період українізації 20-30-х років XX ст. Автор аналізує відображення словотвірної фемінізації в граматиках кінця XX — початку XXI ст., а також у мовознавчих дослідженнях учених, які стояли на позиціях дерусифікації та націоналізації української мови.