Отверднення епоксидних композицій у мікрохвильовому полі - Білогубка, О.Р.; Складанюк, Р.В.; Шийчук, О.В. (Украинский химический журнал, 2005)
Вивчено вплив мікрохвильового нагрівання на утворення полімерних сіток з епоксидіанового олігомеру ЕД-20 і поліетиленполіаміну. Якість отверднення оцінено за термомеханічними властивостями, тепло- і термостійкістю одержаних полімерів. Виявлено відмінності між термомеханічними властивостями полімерів, одержаних у різних режимах мікрохвильового отверднення. Оптимальну температуру склування і величину високоеластичної деформації композитів забезпечує прогрівання протягом 60 хв при потужності генератора 300 Вт.