Правові засади функціонування внутрішнього енергетичного ринку Європейського Союзу - Кориневич, А.О. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Однією з ефективних форм регіональної економічної інтеграції є створення внутрішнього ринку. Цю статтю присвячено дослідженню внутрішнього енергетичного ринку Європейського Союзу. У статті аналізуються положення правових актів ЄС, зокрема директив, що регламентують питання функціонування внутрішнього ринку окремих джерел енергії, а саме природного газу, електроенергії, відновлюваних енергоресурсів.