Когнітивно-порівняльний погляд на етимологію рефлексів першокоренів - Карпенко, У.О. (Мовознавство, 2014)
У статті доводиться доцільність когнітивно-порівняльного етимологічного методу дослідження першокореня, його засади та прийоми. Розглядаються приклади застосування даного методу, виводиться поняття першокореня, трансляції його смислу та трансформації значень.