«Поезії життя — правдиві свідки!» - Калинович, Л.Р. (Мовознавство, 2012)
У цьому спогаді про Анатолія Павловича Непокупного висвітлюються здобутки вченого в галузі шевченкознавства, а також здійснюється спроба концепто-тематичного аналізу його поетичних творів.