Мовні знаки української етнокультури в антропоцентричному висвітленні - Жайворонок, В.В. (Мовознавство, 2012)
У статті йдеться про антропоцентричний підхід до розгляду мовних явищ, навіяний «антропологічною силою слова». Розглядаємо мовні формули, які є продуктом антропоморфічного світосприймання, а також знакові концепти української етнокультури батько / мати.