Словотвір іменників у мові преси початку XX століття і становлення граматичної норми - Коць, Т.А. (Мовознавство, 2012)
У статті проаналізовано словотвірні процеси в мові публіцистичного стилю початку XX ст. у зв’язку з тенденціями динаміки літературної норми. Особливу увагу звернено на функціонування словотвірних варіантів, узагальнено основні напрямки лексичних і граматичних змін.