Вплив температури та добавок диметилформаміду на стан інтермолекулярного полікомплексу на основі полівінілового спирту та поліакриламіду - Куцевол, Н.В.; Мельник, Н.П.; Высоцька, В.І.; Гeнe, Ж.-M.; Сыромятніков, В.Г. (Украинский химический журнал, 2005)
Методами віскозиметрії та пружного розсіювання світла вивчено вплив температури та добавок ДМФА на стан інтeрполімерного комплексу на основі полівінілового спирту та поліакриламіду в розчині. Показано, що, найбільш імовірно, після руйнування Н-зв’язків, які стабілізують полікомплекс, у вузькому температурному інтервалі відбувається перехід системи від стану інтраПК до суміші індивідуальних полімерних компонентів у розчині.