Актуальні процеси мовлення чи «мовний смак» української сучасності? - Космеда, Т.А. (Мовознавство, 2014)
«Мовний смак» українців реалізується в активізації лінгвокреативності, вербалізації емоцій, актуалізації запозичень, збільшенні варіантних чи дублетних форм, підвищенні лінгвофемінізації, лінгвалізації нових соціальних цінностей, їх граматикалізації, моделюванні прагматичних смислів, що реалізуються відповідними словесними формулами. Актуалізовано також уживання оказіональних компаративних, елятивних і суперлятивних форм неякісних прикметників; прислівників і займенників прикметникового типу для вербалізації категорії оцінки.