Літературна норма в прескрипціях кінця XIX — початку XX ст. і мовна практика - Коць, Т.А. (Мовознавство, 2014)
У статті проаналізовано лексичні, морфологічні, синтаксичні, стилістичні процеси кінця XIX — початку XX ст. у зв’язку з тенденціями літературної норми. Особливу увагу звернено на функціонування варіантів, узагальнено основні напрями розвитку системи української мови.