Правові аспекти адаптації податкового законодавства України до законодавства Європейського Союзу - Ковальчук, І.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Розглядається природа європейського податкового права, обгрунтовано висновки щодо адаптації податкової системи України до вимог ЄС. При цьому зазначається, що стратегічною метою податкової політики має стати створення в Україні стабільної податкової системи, яка забезпечила б достатній рівень надходжень платежів до бюджетів різних рівнів, ефективне функціонування економіки країни, справедливий підхід до оподаткування всіх категорій платників податків.