Систематизація мовного матеріалу в працях О. О. Шахматова - Глущенко, В.А. (Мовознавство, 2014)
У статті обґрунтовано доцільність лінгвоісторіографічного дослідження ролі прийому систематизації знань у зародженні й становленні лінгвістичних концепцій. Показано, як плідне застосування О. О. Шахматовим прийому систематизації сприяло цілісному дослідженню історії фонетичних систем східнослов’янських мов.