Віктор Антонович Чабаненко (Мовознавство, 2014)
9 лютого 2014 року українська мовознавча наука, вища освіта України зазнали великої втрати: відійшов у вічність Віктор Антонович Чабаненко, доктор філологічних наук (із 1984 p.), професор (із 1987 p.), відмінник освіти України (з 1995 p.), член Національної спілки письменників України (з 1999 p.), заслужений діяч науки і техніки України (з 2002 p.), академік AH вищої школи (з 2005 p.). Не стало людини, яка у своїй невтомній діяльності обіймала стільки напрямів, що їх вистачило б не на одне життя. Його ім'я широко відоме в Україні й далеко за її межами.