Законодавче забезпечення права інтелектуальної власності в країнах Європи (порівняльно-правовий аналіз) - Бочарова, Н.В. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Розглянуті основні напрями розвитку сучасного законодавства країн Європи в сфері інтелектуальної власності. Простежується вплив правотворчої діяльності Європейського Союзу, відзначається розробка принципово нових підходів у галузі авторського права в умовах інформаційного суспільства.