Іменниковість versus дієслівність: у пошуках золотої середини - Селігей, П.О. (Мовознавство, 2014)
У статті проаналізовано співвідношення іменників і дієслів в українськомовних наукових текстах. Автор обстоює думку, що експансія іменників за рахунок дієслів призводить до відчутних комунікативно-естетичних утрат. Обґрунтовується необхідність домірного використання цих двох частин мови.