Формування нової системи соціальних цінностей і пріоритетів українського суспільства - Тараненко, О.О. (Мовознавство, 2014)
Див. початок: Мовознавство.— 2012.— № 3.— С. 3-31; № 5. — С. 13-40; № 6. — С. 3-22; 2013. — № 6. — С. 3-26; 2014. — № 1. — С. 3-31; 2014. — № 3. — С. 3-33. У статті розглядаються певні номінативно-аксіологічні тенденції в розвитку комплексу словотворчих засобів української мови кінця XX — початку XXI ст. (насамперед процеси суфіксації) як віддзеркалення нової системи соціальних цінностей і пріоритетів українського суспільства, а також явище «лібералізації» критеріїв суспільного оцінювання (за мовними даними).