Суверенна держава у процесі глобалізації - Співак, В.М. (Порівняльно-правові дослідження, 2009)
Аналізуються проблеми трансформації держави в умовах глобалізаційних процесів. Розглянуто теоретичні підходи до визначення сутності глобалізації, її впливу на державний суверенітет, тенденції змін функцій держави в сфері економіки і політики. Обґрунтована значимість суверенних держав при формуванні внутрішньої і зовнішньої політики глобального співтовариства.